10 причин, що доводять: якісний виробничий облік не тільки систематизує бізнес, а й збільшує прибуток

10 причин, що доводять: якісний виробничий облік не тільки систематизує бізнес, а й збільшує прибуток

Безліч сучасних українських виробників стикаються з рядом складних і щоденних питань:

  • Визначення собівартості. Правильний розрахунок вартості виробництва — критично важливий аспект успішної діяльності, адже тільки розуміючи фактичну собівартість, виробник може встановити конкурентну ціну на продукцію. 
  • Моніторинг  залишків. Виробництво та обробка замовлень завжди залежать від фактичної наявності матеріалів.
  • Своєчасне списання товарів й матеріалів. Зручне та швидке списання матеріалів для серійних і унікальних виробів — важлива ланка всього виробничого процесу, адже це дає змогу визначити фактичний стан залишків. 
  • Управління ресурсами. Планування виробництва та використання ресурсів напряму впливає на вартість та якість продукції, адже систематизує час і процеси, з яких складається весь процес виробництва.
  • Аналіз прибутковості товарів та клієнтів. Важливо визначити, які вироби приносять більше прибутку, аби спрямувати на виготовлення і реалізацію саме цих продуктів максимальні зусилля. 

Всі ці аспекти напряму впливають на кінцеву вартість виробу та швидкість його виконання, крім того, всі вони є наслідками ефективності впровадження виробничого обліку на підприємстві. Тобто, почавши систематизувати облік на своєму виробництві, ви автоматично систематизуєте всі дотичні процеси.

10 причин, що доводять, що виробничий облік напряму впливає на ваш прибуток:

  1. Коли ви визначите справжню собівартість, зможете заробляти більше. Чіткий облік витрат на сировину, робочу силу та інші складові дозволить визначити точну собівартість, а отже, правильно встановити ціну на продукцію.
  2. Триматимите необхідний запас сировини  — зможете виконувати замовлення швидше. Організований облік дозволяє підтримувати оптимальні рівні запасів, уникнувши непотрібних накладних витрат на зберігання.
  3. Контролюєте ресурси — не витрачаєте додаткові гроші. Організований облік допомагає оптимізувати використання ресурсів, уникнувши перевитрат та недоцільного використання матеріалів.
  4. Систематизація пришвидшує виробництво. Чітке слідкування виробничими процесами допомагає уникнути затримок та неефективності, що може вплинути на якість та терміни виконання замовлень.
  5. Коли ви бачите, де втрачаєте гроші, мінімізуєте витрати. Організований облік допомагає виявляти місця найбільших втрат та проблем в процесах, що сприяє їх усуненню та збільшенню ефективності.
  6. Порядок в обліку = порядок на складі. Завдяки обліку легше відстежувати наявність матеріалів та комплектуючих, уникнувши затримок у виробництві та виконанні замовлень.
  7. Швидка реакція на зміни. Організований облік допомагає швидко виявляти та адаптуватися до змін на ринку чи виробничих процесах.
  8. Чіткість та ясність. Чіткий облік дозволяє визначити, які продукти або напрямки приносять найбільший прибуток, що допомагає зосередити зусилля на найбільш прибуткових сферах.
  9. Мінімізація помилок. Організований облік ускладнює виникнення помилок та непорозумінь, що може призвести до втрат та витрат часу.
  10. Планування та прогнозування. Чіткий облік допомагає планувати ресурси, визначати оптимальні терміни виробництва та постачання, що забезпечує гладке функціонування бізнесу.

Зручно, що Ordage закриває всі ці питання в одному сервісі! З чого почати облік виробництва, детально описано в статті, коротко розберемо найголовніші для виробництва функції:

Розрахунок собівартості. Ordage допомагає точно розрахувати собівартість продукції, що сприяє правильному формуванню цін та прибутку.

Контроль залишків. Незалежно від обсягів виробництва, Ordage надає оперативну інформацію про залишки та можливість вчасно реагувати на зміни.

Ефективне списання. Зручна система списання матеріалів забезпечує виробника точною і своєчасною інформацією про залишки сировини й матеріалів.

Визначення оборотності товарів. За допомогою звіту про оборотність товару ви з легкістю визначте, які товари продаються найкраще протягом певного періоду. Це допоможе вам зосередитися на найпопулярніших товарах та прискорити їх оборотність.

Спробуйте весь функціонал Ordage без оплати або отримайте безкоштовну консультацію щодо можливостей Ordage для вашого бізнесу - https://my.ordage.com/page/register_form