5 головних функцій Ordage для обліку вашого виробництва

5 головних функцій Ordage для обліку вашого виробництва

Виробничий облік як ключовий елемент управління виробництвом на підприємстві дозволяє підприємцю систематично збирати, класифікувати, та аналізувати інформацію про всі виробничі процеси (наявність сировини, стадія виконання замовлення, рух і переміщення товару). Тільки так виробник розуміє, скільки він витрачає на виготовлення продукції та скільки на ній заробляє.

Виробничий облік — обов’язкова передумова порядку у справдах на будь-якому виді виробництв, буде це:

  1. Бережливе виробництво, спрямоване на ефективне використання ресурсів, зменшення витрат та зростання продуктивності.
  2. Одиничне виробництво, що передбачає індивідуальний підхід до виробництва, високу якість та задоволення потреб конкретного замовника.
  3. Ощадливе виробництво, що здійснюється за рахунок  максимальної оптимізації процесів, зменшення витрат сировини і підвищення стійкості виробництва.
  4. Або прокатне виробництво з його безліччю цехів і потужним потіком виготовленої продукції.

5 головних функцій Ordage для обліку вашого виробництва

1. Замовлення клієнтів

В Ordage у розділі "Замовлення" ви можете:

  • Передивлятися статуси замовлень (нове/на виробництві/виконано)
  • Сортувати замовлення по вартості/оплатам
  • Бачити, чи доступно вдосталь сировини для виготовлення певних замовлень
  • Давати завдання на виробництво товраів/закупівлі сировини
  •  Передивлятися ступінь готовності замовлення
  • Співставляти замовлення з рахунками та контрагентами.

І все це - в одному місці, швидко і зручно! 

2. Завдання на виробництво

Завдання на виробництво — критично важлива опція у функціоналі Ordage, що дозволяє вам швидко та легко:

  •  визначити, скільки і якої саме сировини вам потрібно для виконання певного замовлення,
  • чи є в наявності сировина для виконання цього замовлення
  • запланувати закупку сировини для замовлення, якщо її не вистачає на виробництві/складі.

Це допоможе вам контролювати ефективне використання ресурсів — сировина, праця, електроенергія, складські приміщення тощо, а також планувати виробництво — визначати точний обсяг виробництва, потребу в ресурсах, а також розподілення завдання між відділами та робочими групами.

Розклавши виробництво по процесам, гарно видно всі слабкі місця та можливості для оптимізації виробничих процесів, зменшення витрат та підвищення продуктивності.

3. Обрахунок собівартості продукції

Ordage допоможе автоматично сформувати собівартість кожного виробу, “підтягуючи” актуальні дані про сировину в специфікації. Цей показник змінюється динамічно — якщо зміниться вартість хоча б одного елементу сировини, собівартість готового виробу змінюється автоматично.

4. Визначення точної кількості залишків на складах

Сервіс показує точну кількість залишків по усим вашим складам, при цьому червоним кольором підсвідчується ситуація, коли рівень певної сировини нижче встановленого мінамально допустимого рівня (мінімально допустимий рівень сировини встановлюється індивідуально для кожного підприємства)

5. Контроль закупівель

Якщо для виконання певного замовлення не вистачає певного типу сировини, ви можете дати завдання на її закупівлю. Необхідність такої закупівлі буде підсвічуватись в сервісі, коли рівень сировини сягне рівня мінімального залишку (визначається індивідуально)

Крім того, ви можете створити завдання на отримання, тобто побачити в сервісі вже закуплений товар, готовий для оприходування.

Ведення виробничого обліку — ключовий елемент ефективного управління підприємством, що допомагає оптимізувати виробничі процеси, раціонально використовувати ресурси та підвищувати конкурентоспроможність компанії на ринку.

Спробуйте безкоштовну онлайн-консультацію шодо можливостей Ordage для вашого бізнесу та користуйтесь сервісом безкоштовно протягом 14 днів.