Автоматизація обліку товарів: кому, для чого, навіщо і як це допомагає зростати бізнесам

Автоматизація обліку товарів: кому, для чого, навіщо і як це допомагає зростати бізнесам

Що таке автоматизація обліку товарів?

За допомогою автоматизації обліку товарів, компанії можуть:

  • Вести точний облік запасів, включаючи прийом, відвантаження та переміщення товарів.
  • Вести точний облік запасів, включаючи прийом, відвантаження та переміщення товарів.
  • Автоматично генерувати звіти про стан запасів, продажів та інших важливих показників.
  • Оптимізувати процеси замовлення та поповнення запасів, враховуючи попит та поточні рівні запасів.
  • Аналізувати дані та надавати цінну інформацію для прийняття рішень щодо управління запасами, стратегій ціноутворення та розвитку бізнесу.

💡 Автоматизація обліку на підприємстві суттєво спрощує поточні бізнес-процеси, зменшує помилки, підвищує ефективність рішень та допомагає бізнесам бути більш конкурентоспроможними.

Якби так само легко можна було автоматизувати всі бізнес-процеси!

Навіщо автоматизувати облік товарів?

Ordage - рух товарів

Ordage - рух товарів

Бо автоматизація обліку має багато переваг:

  • Точність даних. Автоматична система обліку виключає будь-які помилки та забезпечує точність інформації.
  • Ефективне управління запасами. Система відстежує запаси, попереджає нестачу, допомагає вчасно робити замовлення. 
  • Збільшення продуктивності. Автоматизація зменшує відсоток ручної праці, що дозволяє персоналу більше часу присвятити істотним задачам.
  • Швидкість та ефективність. Моментальна обробка великих пластів інформації.
  • Аналітика та звітність. Система надає зручні інструменти для аналізу даних та створення звітів про продажі, запаси та ін.
  • Ефективні рішення. Аналіз даних допомагає приймати обґрунтовані рішення щодо управління запасами та розвитку бізнесу.

Якщо зовсім коротко, автоматизація бухгалтерського обліку та обліку товарів робить процеси простішими та ефективнішими, що дозволяє будь-якому бізнесу зростати швидше. А чи не це головна мета підприємців?

Для кого must-have, а хто може не поспішати з автоматизацією обліку?

Автоматизація складського обліку корисна для різних типів підприємств і організацій, але просто необхідна для підприємств, що мають значні обсяги товарів і складських операцій. Ось декілька ситуацій, коли автоматизація обліку товарів — must-have:

  • Облік в роздрібній торгівлі. Автоматизована система обліку гарантує точне відстеження запасів, підвищення ефективності управління та покращення обслуговування клієнтів.
  • Оптова торгівля: Оптові компанії, які мають склади з великим обсягом товарів, можуть автоматизувати облік, щоб зменшити помилки, прискорити процеси прийому та відвантаження товарів, а також забезпечити точність і доступність інформації про запаси.
  • Облік виробництва та облік крафтових підприємств. Виробничі компанії, що мають склади з комплектуючими, готовими продуктами або напівфабрикатами, використовують автоматизовану систему обліку для точкового контролю запасів, планування виробництва та уникнення перепродажу або дефіциту.
  • Електронна комерція. Онлайн-магазини та платформи електронної комерції можуть скористатися автоматизацією обліку для інтеграції з системами управління запасами, збільшення ефективності обробки замовлень, відстеження доставки та покращення кількісного аналізу даних.
  • Облік на складах. Компанії з декількома складами або розподільними центрами оптимізують надходження, списання та переміщення товарів між складами.
  • Облік в логістиці. Автоматизація обліку дозволяє їм ефективно керувати та відстежувати запаси, швидко виконувати прийом, відвантаження та переміщення товарів на складах. Аналіз даних допомагає визначити оптимальні маршрути, зменшити витрати на паливо та знизити час доставки.

Як зрозуміти, що настав час автоматизувати облік товарів?

Перед вами короткий чек-лист, який допоможе вам зрозуміти — вже час переходити до автоматизації обліку чи ще можна триматись обома руками за Excel:

  1. Чи маєте ви значні обсяги товарів або складських операцій, які важко контролювати вручну?
  2. Чи відбуваються часті помилки в обліку товарів?
  3. Чи важко вам планувати замовлення, контролювати запаси та уникати перепродажу або дефіциту товарів?
  4. Чи витрачаєте ви багато часу на ручні операції з обліку товарів, що може впливати на продуктивність вашої команди?
  5. Чи необхідна вам точна інформація про запаси, продажі та інші показники для прийняття обґрунтованих рішень?
  6. Чи маєте ви склади у різних місцях або розподільні центри, що потребують координації та контролю?
  7. Чи очікуєте ви зростання вашого бізнесу та збільшення обсягів товарів, що потребуватимуть більш ефективного обліку?

Якщо ви відповіли "так" на більшість запитань, автоматизація обліку товарів може бути корисною саме для вашого бізнесу. Розгляньте впровадження спеціалізованої системи управління запасами або інших програмних рішень, які відповідатимуть вашим потребам замість обліку в ексель, на папері тощо.

Що буде, якщо не автоматизувати облік товарів?

Інколи підприємцям важко наважитися на впровадження нових інструментів в свій бізнес. Розуміємо, все нове може викликати спротив, але тримайте в увазі, що невикористання автоматизації обліку товарів може мати цілий ряд наслідків:

  • Помилки та неточності. Ручний облік товарів може спричиняти людські помилки — неправильні записи, дублювання даних, пропуски тощо. Це може призвести до неточностей в запасах, втрати товарів або невідповідності даних.
  • Втрати запасів. Більше товарів ніж треба, як і менше товарів, ніж треба — то збитки. А бізнес дуже не любить збитки.
  • Втрати доходів. Неточні дані про запаси можуть призвести до невідповідності замовлень клієнтів, запізнень у доставці або неможливості задовольнити попит. Це швидкий шлях до втрати торгової репутації і довіри користувачів. І трохи довший шлях до падіння доходів.
  • Невпорядковані процеси. Без автоматизованої системи обліку можуть виникати ускладнення в управлінні запасами, що викликають безлад у процесах прийому, відвантаження та переміщення товарів.

Лагідна автоматизація з Ordage

Ми створили зручний інструмент для підприємців та їх працівників, що містить все необхідне для автоматизації ефективного обліку товарів. Наша місія — надати можливість підприємцям комфортно організувати рутинні процеси в своєму улюбленому бізнесі та фокусуватись лише на результаті.

Інвентаризація в Ordage

Інвентаризація в Ordage

Чому наші клієнти обирають Ordage? Через його можливості:

  • Всі ваші товари та склади в системі - робіть переміщення, отримання, списання та відвантаження, щоб бачити реальні залишки та керувати ресурсами.
  • Контроль залишків товарів Ціни, артикули, штрихкоди, описи та найменування товарів в одному місці.
  • Контроль ресурсів для виробництва. Створюйте збірки та розбірки, контролюйте наявність матеріалів, вираховуйте собівартість та плануйте закупки.
  • Розрахунки з контрагентами. Робіть звірки та майте точну інформацію про розрахунки з постачальниками та клієнтами.

Якщо у вас виникли запитання щодо обліку товарів або можливостей, які Ordage може надати саме вашому бізнесу, без вагань звертайтесь до нас! Замовте консультацію зі спеціалістом Ordage - це абсолютно безкоштовно!

Спробуйте сервіс автоматизації обліку протягом 14 днів безкоштовно

Ми завжди поруч і раді допомогти вам у всьому спектрі питань товарного, складського та виробничого обліку. Бажаємо успіху у веденні обліку товарів на вашому підприємстві! 😉