Складський облік: як він оптимізує весь бізнес, впливає на прибуток і дозволяє швидко масштабуватися

Складський облік: як він оптимізує весь бізнес, впливає на прибуток і дозволяє швидко масштабуватися

На сучасний український бізнес впливає занадто багато чинників: втурнішньо і зовнішньоекономічна ситуація, політичні рішення, технологічний прогрес, постійно зростаючий рівень конкуренції, зміни споживчих звичок та інновації у сфері маркетингу та управління.

Та мало хто розуміє, що найбільший вплив на успіх або неуспіх товарного бізнесу має злагодженість внутрішніх процесів. У підприємств, зав’язаних на обліку товарів це — склад і все що його стосується.

Недоцільний облік виробництва та складських процесів може призвести до невпорядкованості в документообігу, незрозумілих фінансових показників та затримок у виконанні замовлень. Ось тільки декілька найпоширеніших проблем, з якими зіштовхуються 8 з 10 товарних бізнесів:

💢 Проблема: Несистемний товарний облік.

Нерегулярна звітність, багато незручних таблиць Excel, паперові звіти від контрагентів — легко заплутатися в обліку товарів на складі, контрагентах, грошах й товарах.

💡 Як це вирішується з Ordage:

Автоматизація складу: всі ваші товари та склади в одному місці — робіть переміщенняотримання, списання та відвантаження, щоб бачити реальні залишки та керувати ресурсами.

Залишки товарів на складі

Залишки товарів на складі

💢 Проблема: Відсутність актуальної інформації під рукою

Як результат — невідомо:

  • Які наявні залишки на складі?
  • Чи достатньо у нас матеріалів для виготовлення замовлення?
  • Які позиції найбільш прибуткові?
  • Скільки грошей в товарі?
  • Де саме знаходяться мої товари?
  • Що додати по асортименту?
  • СКІЛЬКИ Я ЗАРОБЛЯЮ?

💡 Як це вирішується з Ordage:

Ordage надає точний звіт про наявність залишків на складі, рух і переміщення товару, дозволяючи вчасно реагувати на зміни в попиті та забезпечувати вчасну поставку матеріалів для замовлень. 

Аналітичні звіти Ordage допомагають визначити найбільш прибуткові позиції, прибуткових клієнтівконтролювати рух товарів та оптимізувати управлінські рішення. 

Завдяки цьому, власники бізнесу знають поточну фінансову ситуацію, контролюють рух товарів та вчасно приймають важливі рішення, що дозволяє підвищити ефективність скдадського обліку на підприємстві, результативність бізнесу і збільшити прибутковість.

звіт про маржинальний прибуток

звіт про маржинальний прибуток

💢 Проблема: Складності ведення розрахунків з контрагентами 

Невідомо:

  • Хто кому й скільки винен?
  • Коли наступний платіж?
  • Скільки грошей в плановому періоді я отримаю від контрагентів?

💡 Як це вирішується з Ordage:

Завдяки інтегрованим функціям обліку та аналітики, Оrdage дозволяє точно відстежувати заборгованості і зобов'язання перед контрагентами. Ви можете легко перевірити, хто кому і скільки винен, а також визначити дати наступних платежів.

Такий аналітичний підхід допоможе планувати фінансові ресурси, вчасно сплачувати заборгованості і приймати обґрунтовані рішення щодо ведення бізнесу.

Звірка з контрагентами

Звірка з контрагентами

💢 Проблема: Складність розрахунків з оплатою працівникам на виробництві.

Обчислення оплати працівникам за кожну вироблену одиницю товару або партію може займати значну кількість часу, бо товар є специфічним, незручно відрядно обраховувати ЗП за кожну деталь/комбінацію кількох деталей.

💡 Як це вирішується з Ordage:

Оrdage надає зручний та ефективний спосіб розрахунку відрядної заробітної плати працівникам на виробництві, навіть у разі унікальних збірок. Система дозволяє встановлювати унікальні технологічні карти для кожної збірки (функція збірки-розбірки продукції), де вказується кількість та вид виробничих операцій, необхідних для створення даного продукту. 

При розрахунку відрядної заробітної плати, Оrdage бере до уваги заробітну плату працівників, витрати на матеріали, інструменти, обладнання, а також час, витрачений на виконання кожної операції унікальної збірки.

збірка-розбірка продукції

збірка-розбірка продукції

💢 Проблема: Відсутність спеціалізованого сервісу для обліку

На багатьох підприємствах використовуються різноманітні програми обліку товарів на складі, що не завжди покривають всі потреби компанії, а то і зовсім — паперові звіти. Різні функції в різних системах — незручно, довго і важко в опрацюванні великих обсягів інформації. Завдяки склад програмі, компанії можуть оптимізувати та спростити свій облік товарів, забезпечуючи більшу ефективність управління запасами.

💡 Як це вирішується з Ordage:

Оrdage дозволяє інтегрувати всі процеси управління складом і виробництвом в одну централізовану систему. Вибір підходящого рішення забезпечує оптимізацію всіх процесів і підвищує ефективність діяльності підприємства.

Налаштування складів в Ordage 

💢 Проблема: Складність планування та масштабування.

Відсутність системного обліку може ускладнити планування закупівель і подальшої роботи. Не знаючи фактичної наявності товарів на складі, компанія ризикує не встигнути задовольнити замовлення клієнтів.

💡 Як це вирішується з Ordage:

Оrdage дозволяє точно визначити наявність товарів на складі, автоматично планувати закупівлі, керувати замовленнями і оптимізувати процеси виробництва. Такий підхід допоможе забезпечити вчасну доставку товарів та задовольнити потреби клієнтів.

Чим швидше підприємство розуміє, що розв'язання щоденних рутинних задач в обліку та управлінні складом є ключовим для успішної діяльності та розвитку, тим швидше справи бізнесу йдуть вгору. Впровадження спеціалізованої системи управління складом, такої як Оrdage, допоможе уникнути зайвих витрат і зберегти час та зусилля, що прямо пропорційно позначиться на конкурентоспроможності підприємства.

Спробуйте весь функціонал Ordage без оплати або отримайте безкоштовну консультацію щодо можливостей Ordage для вашого бізнесу - https://ordage.com/konsultaciya-specialistom-ordage

Спробуйте Ordage протягом 14 днів безкоштовно