Рух товарів на складі: отримання, списання, переміщення, відвантаження

Рух товарів на складі: отримання, списання, переміщення, відвантаження

Якщо ви працюєте в товарному бізнесі, рух та переміщення товару — рутинні, майже щоденні операції, яких не уникнути, але вкрай важливо правильно облікувати.

Переоблік товару — це процес перенесення товарів з одного місця зберігання на інше в рамках одного підприємства, дуже важлива складова частина управління товарними запасами і рухом товарів, яка включає в себе такі операції, як приймання, розміщення, зберігання і випуск товарів.

Рух товару на складі відбувається з причин:

  1. Господарська діяльність підприємства: надхождення товару внаслідок закупівлі, переміщення товару між складами або локаціяи, списання і відвантаження товару.
  2. Оптимізація складського простору: Переоблік дозволяє забезпечити оптимальне розміщення товарів, що підвищує ефективність складського обліку.
  3. Регулювання запасів: За допомогою переобліку ви можете краще впоратися з надлишками і дефіцитом товарів, оскільки ви точно знаєте, де і які товари зберігаються.
  4. Забезпечення точності даних: Переоблік допомагає забезпечити точність даних про запаси, що особливо важливо для планування, бухгалтерії та звітності.
  5. Підвищення ефективності обслуговування: Забезпечення правильного розміщення товарів може пришвидшити процес відвантаження і покращити обслуговування клієнтів. 

Як легко зробити рух товарів у Ordage

Рух товарів 

Коли слід переобліковувати товари?

  • При зміні місця зберігання товарів в рамках одного складу або між складами.
  • Коли товари перевозяться між різними відділеннями або магазинами в одній компанії.
  • Після акцій та знижок
  • При невідповідності у касі
  • Перед звільненням відповідальних співробітників.
  • Коли товари видаються на виробництво з основного складу або повертаються на склад після виробництва.
  • При необхідності корекції помилок інвентаризації, коли товари були неправильно віднесені до однієї категорії, але насправді належать до іншої.
  • При перевірці стану товарів, наприклад, для виявлення та видалення пошкоджених або застарілих товарів.
  • Під час переоцінки товару, коли треба змінити оцінкову вартість товару в облікових записах.

Правильно організований переоблік товару — це важлива частина ефективного управління запасами і логістичних процесів на підприємстві.

Хто має переобліковувати товар?

Зазвичай, запуском перевірки керує власник підприємства. Перегляд товарів має бути здійснений під наглядом керуючого чи товарознавця, для того щоб контрольні дані не були замасковані або викривлені персоналом. Одночасно, рутинна діяльність зі сканування товарів або їх підрахунку передається менеджерам складу, продавцям в магазині, іншим співробітникам, тощо. 

Чи треба зупиняти діяльність підприємства під час інвентаризації?

Ні, під час перевірки за допомогою Ordage не потрібно закривати магазин чи підприємство. Додайте потрібні товари або групу товарів до акту інвентаризації та здійснюйте перевірку поступово.

Ordage пропонує широкий спектр можливостей для зручного і ефективного ведення інвентаризації та переобліку. За допомогою цієї системи ви можете легко організувати та контролювати процес перевірки товарів на складі, виробництві чи в магазині.

Ordage оптимізує ваш товарний облік

✅ Ви контролюєте рух товарів в режимі реального часу.Ordage дозволяє точно відслідковувати наявність товарів на складі. Ви завжди будете знати, скільки товару залишилося, яких позицій більше або менше, що допомагає уникнути затримок у поставках та задовольнити потреби клієнтів. 

✅ Неважливо як часто змінюється ціна закупки — ви завжди знаєте скільки коштує товар. Ordage дозволяє вести облік цін на закупівлю, списання товару, а також вартість реалізації — ніяких неприємних сюрпризів на етапі формування прибутку. 

✅  Легко вести розрахунки з контрагентами. Система дозволяє контролювати фінансові зобов'язання перед контрагентами та позиції, за якими ви винні, а також підкаже, коли час здійснювати або отримувати платежі. 

✅ Управління товаром під реалізацію. За допомогою Ordage ви будете отримувати повну інформацію про товари під реалізацію: де вони знаходяться, як довго перебувають у режимі реалізації, що краще продається та що необхідно поповнити для розширення асортименту. скрін з сервісу

✅ В будь-який момент бачите скільки заробили. Сервіс надає оперативну інформацію про прибуток компанії. Ви зможете вчасно реагувати на зміни на ринку і приймати ефективні управлінські рішення. скрін з сервісу

Аналіз прибутковості клієнтів і рентабельності товарів. Завдяки Ordage ви можете легко визначити, який товар приносить більше прибутку, а який — менше. Такий аналіз допомагає оптимізувати асортимент і зосередити зусилля на найбільш прибуткових позиціях.

 За допомогою інтуїтивно зрозумілого інтерфейсу та продуманих функцій ви можете легко провести ревізію, не затрачаючи багато часу та зусиль.

Спробуйте весь функціонал Ordage без оплати або отримайте безкоштовну консультацію (посилання на статтю 13 з попередньої партії про безк. консультацію щодо можливостей Ordage для вашого бізнесу - https://my.ordage.com/page/register_form