Автоматизація обліку будівництва: ми обліковуємо, поки ви працюєте

Автоматизація обліку будівництва: ми обліковуємо, поки ви працюєте

Будівельна галузь є однією з найбільш складних та динамічних галузей бізнесу, яка щодня стикається з рядом викликів і завдань, не останнім з яких є неефективне ведення обліку складу, що може призвести до значних витрат.

Клієнтський досвід показує, що одні з найбільших статей витрат у будівельній сфері включають:

  • Матеріали і обладнання можуть бути дуже значними для будівельних підприємств, а висока конкуренція і зміни в цінах на матеріали прямо впливають на вартість проектів.
  • Зарплата та соціальні виплати для робочої сили є одними з основних витрат для будівельних підприємств, якщо ця зарплата відрядна чи нараховується за спеціалізовані роботи, її обрахування значно підвищується.
  • Паливо та енергія. Будівельні машини та обладнання, які використовуються на будівельних майданчиках, вимагають значних кількостей палива або енергії. Норми їх використання, різні постачальники та моменти зі списання — все це потребує ретельного обрахування, аби не призвести до колосальних витрат.
  • Транспортні і логістичні витрати. Неточності в обліку переміщення матеріалів, обладнання та персоналу на майданчиках можуть призвести до значних витрат.

Успішна робота будівельної компанії вимагає високої організованості, точності та ефективності у керуванні складськими процесами. Неналежний облік товарів, матеріалів, відсутність автоматизації складу миттєво призводить до проблем, які можуть негативно вплинути на роботу підприємства:

💢 Більшість будівельних компаній не ведуть систематизований облік товарів — нерегулярна звітність, облік в Excel, паперові звіти від контрагентів — легко заплутатися в контрагентах, грошах й матеріалах на складі.

💢 Затримки у виконанні замовлень. Неактуальна інформація про запаси та матеріали призводить до затримок у виконанні замовлень клієнтів, негативно впливає на репутацію компанії та втрату клієнтів. А в будівництві це колосальні гроші.

💢 Відсутність системи складського обліку призводить до нерозуміння загальної вартості матеріалів та запасів, що ускладнює бухгалтерський облік та призводить до неправильного планування фінансових витрат.

💢 Недостатність систематизації та обліку знижує ефективність та продуктивність роботи, що впливає на загальний успіх підприємства.

Наслідки неналежного ведення обліку у будівництві:

  • Втрата контролю над проектами. Неактуальна інформація про запаси та матеріали призводить до втрати контролю над виконанням будівельних проектів, а це — затримки та переплати.
  • Збільшення витрат на будівництво, закупівлю матеріалів та запасів.
  • Неправильне планування. Невизначеність вартості матеріалів та запасів може призвести до неправильного фінансового планування та ускладнити виконання будівельних проектів.
  • Втрата довіри клієнтів та відмови від співпраці, що мовою цифр означає виплату неустойки та неможливість збуту вже придбаних матеріалів.

Пошук зручнної програми обліку має раціональне вирішення: застосування платформи Ordage для управління товарними запасами та обліку будівництва допомагає ефективно контролювати ці питання, оптимізувати процеси закупівель та виробництва, забезпечити належний облік матеріалів та товарів на складах, а також зменшити втрати і зайві витрати через краще планування та аналіз даних.

Завдяки зручному та легкому використанню, Ordage допомагає вирішувати ці завдання та підвищує ефективність будівельних підприємств в Україні.

Централізоване управління складськими процесами. Оrdage надає можливість централізованого управління складськими процесами, що дозволяє точно визначати кількість товарів та матеріалів на складі.

✅ Автоматизований облік та звітність — допомагає оперативно оновлювати інформацію про запаси та матеріали.

Моніторинг руху товарівЗавдяки Оrdage, будівельні компанії можуть відслідковувати рух матеріалів та сировини, що допомагає уникнути втрат та зберегти довіру клієнтів.

✅ Оптимізація логістичних операцій. Оrdage дозволяє ефективно планувати та керувати логістичними операціями та замовленнями, що допомагає знизити витрати та підвищити продуктивність.

Оrdage — зручне та ефективне рішення для автоматизації складських процесів та обліку витрат у будівництві. Використання сервісу допомагає уникнути численних проблем, з якими стикаються будівельні компанії через неналежне ведення обліку товарів та складу. Завдяки Оrdage, будівельні компанії можуть забезпечити якісне та ефективне виконання будівельних проектів, що збільшує їх конкурентоспроможність та успішність на ринку будівельних послуг.

Спробуйте весь функціонал Ordage без оплати або отримайте безкоштовну консультацію щодо можливостей Ordage для вашого бізнесу - https://my.ordage.com/page/register_form.